Minimalistisk typehus

Typehuse er rigtig udbredte i hele Danmark og de bliver fremstillet ud fra standard mål. Det gør de i rigtig mange forskellige varianter, typer og stilarter. De minimalistiske typehuse er én af disse; typisk meget simple og stilrene i deres udseende.

Det betyder at husets facade kommer til at være ret stilfuldt og uden væsentlige skæve vinkler eller detaljer. Hvis du generelt er meget til den minimalistiske indretning, kan det kun anbefales at du vælger et typehus, der er i tråd med dette.

Den minimalistiske indretning af typehuset betyder, at du kun har hvad der er strengt nødvendigt i rummet. I køkkenet er det meste altså gemt væk bag skabe og låger, så rummet fremstår så simpelt som muligt.

Det står i skarp kontrast til fx. det franske landkøkken der har en anden charme og hygge over sig, og hvor tingene gerne må være fremme, og være en del af designet.

Hvad man er til som boligejer er meget forskelligt og du bør altid have dine præferencer i baghovedet. Det er i hvert fald sjældent en god idé at kombinere to vidt forskellige stilarter, når vi snakker arkitektur og indretning indenfor.

Simpelt og enkelt typehus til hele familien

Minimalismen er kendetegnet ved at have stort fokus på det enkle og simple. Det er altså hvad du kan forvente, hvis du vælger et minimalistisk typehus. Du skal ikke forvente mange detaljer i arkitekturen, eller opbygningen inden for.

De bliver fremstillet med et klart fokus på det praktiske og funktionelle i hjemmet. Det er nemlig hvad mange forstår minimalisme i den brede forstand. At de mange finurligheder og detaljer, bliver erstattet af de mere funktionelle og enkle prioriteter.

Om du er til et minimalistisk typehus afhænger i sidste ende af din personlighed. Hvad du kan lige som person. Der er mange forskellige husvarianter og arkitekttoniske valgmuligheder på markedet. Nu har du fået et indblik af, hvad du kan forvente ved denne typehusvariant.

Man kan argumentere for at færre detaljer i hele byggeprocessen bør gøre, at den kommer til at gå hurtigere og blive billigere. Om den teori altid holder i praksis er mere tvivlsomt. Typehuse er som udgangspunkt seriefremstillede, så man kan ikke altid drage den parallel.

Uanset hvad du finder frem til, vil rådet herfra være at du skal undersøge flere muligheder, inden du beslutter dig 100 %. Du bør tage til forskellige udstillingshuse for at se forskellige byggestile og varianter. Det giver dig et velfunderet grundlag for din beslutning. Det er de færreste danskere der er helt sikre på hvad de vil have, uden at have undersøgt markedets muligheder først.

Så er du i hvert fald en meget beslutsom og bestemt person – hvilket harmonerer meget godt med minimalismen!

Overvej et funkishus

En hustype som går ind under kategorien minimalistisk, er funkishuset. Et funkishus er let og simpelt indrettet, og holdt med helt rene linjer, med fokus på det praktiske og funktionelle.

Et funkishus er typisk udformet meget firkantet, og med helt rene linjer. Funkis huse er typisk helt hvide, både udvendigt og indvendigt, og passer godt til den moderne familie, hvor der er fokus på et flot, simpelt og funktionelt hjem, hvor der er plads til hele familien.

Men én ting er den arkitektoniske stil retning, der er kendetegnende ved funkishuse, noget andet er hvordan man vælger at indrette huset indvendigt. Det er nemlig meget afgørende for, at du kan føle dig hjemme og godt til rette i huset.

Funkishuse fås også som typehuse, hvor du kan vælge mellem forskellige standardiserede modeller, og evt. justere lidt i grundplanen, hvis du ønsker indretningen på en anden måde end ”skabelonen”. Men mulighed for at sætte sit eget præg på funkis typehuset, gør at du kan bygge et nyt minimalistisk hus, som slet ikke virker standardiseret, men er jeres helt eget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *