Plænesten

Plænesten er en af de udbredte og billigere valg, når der skal laves et flot og mindeværdigt gravsted, for den afdøde person. Du finder dem i mange varianter og farver, alt efter hvad du søger.

Når du skal vælge en plænesten er det vigtigt at du er opmærksom på kirkegårdens standarder. De fleste kirker har faste regler om hvilke granitsorter og størrelser, som du kan vælge. Det betyder med andre ord, at du først bør undersøge kirkegårdens faste standarder og regler, så du ved hvilke rammer du har.

Du bør ligeledes kendes til de egenskaber og fordele der er forbundet med den form for sten du vælger. Plænesten er kendetegnet ved at være rigtig nemme at vedligeholde.

En plænesten er nem at vedligeholde

En plænesten vil være et godt valg, med tanke på vedligeholdelsen. De er nemlig rigtig holdbare og kræver ikke særlig meget vedligeholdelse.

En af de centrale ideer med plænestenen er nemlig at gravstedet skal være nemt at vedligeholde og det betyder at bogstaver ofte bliver blæst ind i stenen, således plæneklipperen ikke beskadiger stenen, når området passes.

De findes i rigtigt mange varianter og størrelser, så der er gode muligheder for at finde en passende variant. Plænesten bliver typisk lavet med en ru eller mat overflade, så de ikke bliver for glatte i regnvejr.

Af de mere udbrede varianter bør nævnes følgende:

  • Halmstad
  • Rød og grå Bohus
  • Moselykke
  • Paradis

Det er ikke altid nemt at vælge den rette plænesten, for der er mange interesser der skal plejes. Først og fremmest skal kirkens regler overholdes. Dernæst vil fokus ofte være på hvilken sten som den afdøde ville foretrække.

Det er en svær periode for de nærmeste og alle tankerne går mod den afdøde og på at skabe den bedste begravelse og gravsted i personens ånd.

Det er derfor god grund til at lægge mange tanker i valget af gravsted, gravsten og blomster. En plænesten vil være et fornuftigt valg og de vil typisk fås med firkantede kanter.

Når du skal finde en leverandør til gravstenen, er det altid en god idé at undersøge mulighederne på nettet og derefter besøge en række butikker. Billeder kan snyde og du bør derfor give butikken et fysisk besøg.

Det vi ligeledes give dig muligheden for at få rådgivning og blive vejledt til at finde den rette variant. En dygtig udbyder af plænesten vil kende til alle dets egenskaber, fordele og ulemper, som du bør kende til inden du træffer din beslutning.

En ting kan du være sikker på, der findes mange flotte gravstene på markedet og en plænesten vil være et godt valg og let at vedligeholde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *