Værdipleje

Værdipleje er et produkt som mange, hvis ikke alle danske banker tilbyder. En service hvor de håndterer det hele og arbejder på at give dig det bedste afkast.

Når man skal investere penge og øge sin formue, kan man enten vælge at gøre det selv eller lade bankerne håndtere midlerne for en. Ved værdipleje er det banken som står for ansvaret og fordelingen af dine penge.

Den helt normalt fremgangsmåde ved værdipleje er, at du får fastlagt din risikoprofil og tidshorisont i samarbejde med din bankrådgiver. Det vil så være det fremtidige udgangspunkt for banken, når dine penge skal placeres på kapitalmarkederne.

Alle banker har forskellige historiske afkast, alt efter hvilken profil og tidshorisont du vælger. Du bør derfor have den for øje, hvis du gerne vil i gang med værdipleje hos banken. Det kunne jo være det påvirkede den løsning du valgte.

Det bør du vide om værdipleje

En af de centrale aspekter inden for værdipleje og investeringer generelt er, at risiko og afkast følges ad. Du vil derfor se i diverse tabeller og oversigter, at dem der løber de største risici også får de bedste afkast over 5 eller 10-årige perioder

Nu skal det ikke tvinge dig til risikovillighed, for du skal vælge den løsning du er mest tryg ved. Banken kommer jo til at løbe en risiko på dine vegne, hvis det er hvad du vælger.

Det er vigtigt at vide, du betaler gebyrer for den service som banken yder. De formøbler dine penge og det kan man derfor ikke indvende noget imod. Det er bare centralt at du ved præcis hvor store disse omkostninger er.

Følg udviklingen i netbanken

Det er blevet standard at du kan følge udviklingen i din egen netbank. Nu kan du efterhånden ordne alle dine bankforretninger på nettet og man må sige at landets banker har taget Internettet til sig.

Det samme gør sig gældende med deres pleje af dine værdier. Hvordan deres oversigter/porteføljer er bygget op variere, men du kan normalt følge udviklingen tæt og på daglig basis.

Det giver tryghed og gennemsigtighed for dig som kunde, da det trods alt er dine penge som er på spil. Dermed sagt at du altid kan træde til, hvis du gerne vil ændre kurs.

Mulighederne er mange og værdiplejen er et godt produkt for de danskere, der enten ikke kan eller vil investere deres egne penge i aktier, obligationer, valuta og lignende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *